Tartlased toetavad enim Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust selgub, et oktoobris toimuvate kohalike valimiste eel on Tartu linnas populaarseim Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), mida toetab 23 protsenti vastanutest.

ERRi raadiouudiste teatel järgnevad SDE-le pea võrdselt kahekümneprotsendilise toetusega Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL). Keskerakond on veidi enam kui kümne protsendiga neljandal kohal.

SDE Tartu piirkonna esimees ja linnapeakandidaat Heljo Pikhof oli nii heast lähtepositsioonist üllatunud, öeldes, et see annab parteile enne valimisi indu juurde. Sotsiaaldemokraadid soovivad tema sõnul pöörata oma programmis suurt tähelepanu linna kui elukeskkonna parandamisele, aga ka hoolekandeteenuste arendamisele ja põhikoolilaste ranitsatoetuste sisseseadmisele.

Reformierakonda kuuluva praeguse linnapea ning ka uutel valimistel ametisse tagasi kandideeriva Urmas Kruuse hinnangul annavad toetusnäitajad kinnitust, et koalitsioonil on jätkuvalt linnas vajalik toetus. «Arvamusuuringud on aeg-ajalt mõjutatud ka hetkeemotsioonidest, aga tegelikult näitab see seda, et koalitsioon tänasel päeval toimib. Neile asjadele, mis ellu on viidud ja mida tahetakse ellu viia, on toetus olemas,» ütles ta.

Reformierakond keskendub tema sõnul oma valimisprogrammis ühistranspordi rohelisemaks muutmisele, koolikeskkonna parandamisele ning pöörab tähelepanu ka töökohtadele.

IRLi Tartu piirkonna üldkogu koguneb linnapeakandidaati valima täna õhtul. «Rahule saab jääda siis, kui IRLi toetus oleks kõige suurem,» märkis erakonna valimistoimkonna juht, haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo.

Tema sõnul peab IRL vajalikuks pöörata rohkem tähelepanu töökohtade loomisele erasektoris. «Muidu see Tartu linn jääb liiga tugevalt ülikooli ja avalike asutuste ja haiglate poole kaldu. Tartu ettevõtlus on kindlasti teema, millele tahaks tähelepanu pöörata,» ütles Aaviksoo ERRi raadiouudistele.

Keskerakonna Tartu piirkonna esimees Aadu Must oli veendumusel, et valimispäevaks jõudude vahekorrad ühtlustuvad.

Üksikkandidaadile annaks Tartus TNS Emori küsitluse kohaselt hääle 16 ning valimisliidule neli protsenti vastanuid. Sama paljud toetaksid ka erakonda Eestimaa Rohelised, mis plaanib valimistele minna valimisliidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles