Liiviku kaitsja: ka Eesti kohus peab karistusotsuse tühistama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Andres Suik (keskel).
Vandeadvokaat Andres Suik (keskel). Foto: Toomas Huik

Endist erastamisjuhti Jaak Liivikut võidukalt Euroopa inimõiguste kohtus kaitsnud vandeadvokaat Andres Suigi hinnangul peab ka Eesti riigikohus mehe süüdimõistva otsuse ringi vaatama.

Suik lausus, et Euroopa inimõiguste kohtu otsuse alusel esitatakse riigikohtule peatselt avaldus Liiviku süüdimõistva ning pooleks aastaks vangi saatnud otsuse ümbervaatamiseks. «Ma ei näe muud varianti, kui et ka Eesti kohus peab otsuse tühistama,» lisas ta.

Samas märkis Suik, et Eestis mõisteti Liivik ametiseisundi kuritarvitamise eest süüdi kahes episoodis - Eesti Raudtee erastamine ning Farmaatsiatehase erastamine. Euroopa inimõiguste kohtus oli aga arutamisel pelgalt Eesti Raudteed puudutav osa.

Euroopa inimõiguste kohus mõistis Liiviku kasuks välja 14 000 euro suuruse kompensatsiooni ning kui riigikohus varem määratud karistuse ümber hindab, võib mehe poolt saadav hüvitis veelgi suureneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles