«Videviku» sarja kolmas raamat jõudis Eestis poodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Päikesevarjutuse» õnnelikud omanikud, õed Maire (vasakult) ja Helen Link eile raamatupoes.
«Päikesevarjutuse» õnnelikud omanikud, õed Maire (vasakult) ja Helen Link eile raamatupoes. Foto: Mihkel Maripuu

Apollo ja Rahva Raamatu poodidesse jõudis eile müügile Stephenie Meyeri menuromaani «Videvik» kolmas osa «Päikesevarjutus» – noorte seas populaarset triloogiat on maailmas müüdud juba kümneid miljoneid eksemplare.





Rahvusvaheliste menukite «Videvik» ja «Noorkuu» järg «Päikesevarjutus» on Meyeri vampiirisaaga kolmas raamat, mille esimene tiraaž Eestis on 7000 eksemplari. Näiteks Apollo raamatupoodidest oli eile pärastlõunaks ostetud 295 raamatut.



Pegasuse kirjastaja René Tendermann prognoosis, et nädalaga müüakse maha vähemalt 1000 raamatut.



Teiste seas said eile Tallinnas uue raamatu omanikeks õed Maire ja Helen Link, kel on olemas ka esimesed kaks «Videviku» saaga raamatut. «Need on nii huvitavalt kirjutatud ja tõesti ägedad – lugesin mõlemad raamatud ühe päevaga läbi, sest lihtsalt ei saanud raamatut käest panna,» kiitis Maire. Helen on lugenud ka «Päikesevarjutuse» ingliskeelset versiooni, mis on tema  sõnul täis seiklusi ning põnevaid suhtedraamasid.



Tüdrukute ema Rita Link tunnistas, et ostab lastele ligi kolmsada krooni maksva raamatu hea meelega. «Tänapäeval loevad lapsed väga vähe raamatuid,» ütles ta. «See on väga positiivne, et nad lugemise vastu huvi tunnevad.» «Päikesevarjutuse» plaanib Rita isegi läbi lugeda. «Meil käivad need raamatud käest kätte,» sõnas ta.



Meyeri noortele suunatud fantaasiatriloogia on üks viimaste aastate menukaim raamatusari. Sarja avaraamatut «Videvik» on kokku müüdud 42 miljonit eksemplari.



«See, mis lugejaid hullutab, on neljaosalise «Videviku» saaga romantika ja peaosatäitja Edwardi täiuslikkus,» on öelnud kirjanik Peeter Helme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles