Ämbliknaine sattus enda loodud võrku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetav korteripetis ja inimese surmas süüdistatav Lidia Nikolajeva Harju maakohtus.
Väidetav korteripetis ja inimese surmas süüdistatav Lidia Nikolajeva Harju maakohtus. Foto: Raigo Pajula

Eluraskustesse sattunud tallinlasi ämbliknaisena oma võrku meelitanud Lidia Nikolajeva rabeleb nüüd ise Harju maakohtus, üritades korterikelmi- ja mõrtsukatiitlist vabaneda, kirjutab Tiiu Põld ajalehes Postimees.


Vene telekanalid kubisevad hirmu- ja õuduslugudest, kuidas Moskvas või mõnes teises Venemaa linnas korteriomanikke kodutuiks tehakse ja neid julmalt teise ilma saadetakse.

Täpselt sama skeemi juurutas süüdistuse kohaselt ka Nikolajeva (55) koos tütar Anželika Veitsi ja poeg Vitali Šiloviga - 37-aastaste kaksikutega.

Millise karistuse saab 2007. aasta aprillist ränga süüdistusega vahi all istuv Nikolajeva, teatab kohus alles novembris, sest juunisse planeeritud kohtuvaidlused lükkusid edasi prokurör Triin Bergmanni haiguse ja protsessiosaliste hõivatuse tõttu.

Süüdistuse kohaselt oli Nikolajeva peasüüdlasest niiditõmbaja, Veits tema parem käsi - küll autojuht, küll ohvrilt väljameelitatud korteri ostja, kord ka ohvrile mürgijoogi pakkuja.

Leebem süüdistus on Šilovil - tema olnud koos ema ja õega osaline ühe kannatanu pangaarve tühjendamises.Veits ja Šilov on vabaduses.

Antud artikli täisteksti loe Postimehe paberversioonist.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles