Apollo 11 astronaudid utsitavad Marsile sõitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buzz Aldrin (vasakul) ja Neil Armstrong.
Buzz Aldrin (vasakul) ja Neil Armstrong. Foto: AP / Scanpix

Buzz Aldrin ja Michael Collins, kaks kolmest Apollo 11 astronaudist, kes 40 aasta eest võtsid osa esimesest inimmissioonist Kuule, kutsusid eile üles tegema uusi jõupingutusi jõudmaks mehitatud lendudeni Marsile.


Aldrin ja Collins ütlesid

BBC News

i teatel Washingtonis riiklikus õhu- ja kosmosemuuseumis toimunud Kuu-lennu juubeliüritusel, et Punane planeet peaks Kuu asemel olema kosmoseavastamise keskne eesmärk.

Esimese inimesena Kuule jõudnud Neil Armstrong märkis, et USA ja Nõukogude Liidu vaheline võidujooks 1960ndatel esimesena Kuule jõuda kujutas endast suurejoonelist rahumeelset konkurentsi.

«Lõppude lõpuks võimaldas see edendada koostööd kunagiste vastaste vahel,» ütles Armstrong. «Selles mõttes oli tegemist erakordse riikliku investeeringuga kummaltki poolt.»

Uljalt uuele avastusretkele

Aldrin ütles, et Apollo 11 kui sümbol tõestab, kui suur üks riik ja rahvas olla saab, kui inimesed koostööd teevad ning omavad visionääridest liidreid, kellel jagub piisavalt meelekindlust.

«Parim viis, kuidas austada ja mälestada kõiki neid, kes Apollo programmist osa võtsid, on käia meie jälgedes, taas uljalt uuele avastusretkele minna,» ütles Aldrin.

Collins, kes tiirutas üksi ümber Kuu, samal ajal kui Armstrong ja Aldrin sellel jalutasid, ütles, et Marss on tema arvates palju põnevam sihtkoht kui Kuu.

«Mõnikord ma mõtlen, et ma lendasin valesse kohta. Marss oli lapsena alati mu lemmik ja on seda siiani,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles