Briti firma tahab Eestist hakkpuitu importida

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil hakkepuit AS Eraküte Ränilinna katlamajas.
Pildil hakkepuit AS Eraküte Ränilinna katlamajas. Foto: Sille Annuk

Briti ettevõte MGT Power kavatseb lähikuudel sõlmida lepingud hakkpuidu importimiseks Eestist, kasutamaks seda rajatavas biokütuse tehases, mis firma kinnitusel on üks maailma suuremaid.


MGT Poweri juhtkonda kuuluva Noel Forresti sõnul kavatseb firma 2012. aastast, mil tehas käivitub, hakata Balti riikidest ostma miljon tonni hakkpuitu aastas. Läbirääkimised mitme suure Baltikumi tootjaga juba käivad.

Forrest ütles, et MGT Power soovib sõlmida nendega pikaajalised lepingud, mille kohaselt ostetava hakkpuidu hind sõltub fossiilsete kütuste hindadest ja inflatsioonist. Tootjaid ta enne lepingute sõlmimist nimetada ei soovinud.

Ettevõte teatas juuli keskel, et on saanud Briti valitsuselt loa taastuvenergia tehase rajamiseks Inglismaale Teesporti. Tehas võimsusega 295 megavatti hakkab tootma elektrit umbes 600 000 majapidamise tarvis.

500 miljonit naela (üle üheksa miljardi Eesti krooni - toim) maksev tehas kasutab aastas ligikaudu 2,4 miljonit tonni hakkpuitu. Seda kavatseb MGT Power hakata lisaks Balti riikidele ostma ka Põhja- ja Lõuna-Ameerikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles