Tartu linnapeakandidaat: idealistid on poliitikast eemale hirmutatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliidu Vaba Tartu Kodanik valimiseelsed mõttetalgud Volga restoranis.
Valimisliidu Vaba Tartu Kodanik valimiseelsed mõttetalgud Volga restoranis. Foto: Risto Mets

Arvamusliidreid, kirjanikke või teadlasi on keeruline poliitikasse meelitada, sest paljud idealistid on ära hirmutatud ja ütlevad, et poliitika on kaaperdanud küünikud, ütles Imre Mürk valimisliidust Isamaaline Tartu Kodanik.

Mürk rääkis ETV saates «Foorum», kus oli jutuks, millised on võimalused poliitikas läbi lüüa parlamenti mittekuuluvatel jõududel, et eelolevail kohalike omavalitsuste valimistel on küsimus eelkõige usalduses, vahendas ERR Uudised.

«Lahing käib sellepärast, kellel on usalduskrediit, et teha Eesti jaoks olulisi otsuseid, ilma selleta ei saa seda aparaati enam edasi, sest praegusel poliitilisel aparaadil see mehhanism, et sealt kerkiks esile elu edasiviivad ideed, puudub,» sõnas ta.

Mürgi sõnul panustavad nad valimisliitu, sest kui kohalik valimisliit veenab kohalikke kodanikke aktiivsusele, siis sealt võib alguse saada hoopis suuremaid ideid.

«Eriti tartlaste puhul pean ütlema, et väga raske on olnud inimestega suhtlemine, sest väga paljud idealistid on ära hirmutatud ja ütlevad, et poliitika on kaaperdanud küünikud, aga meil ei ole ju vaja poliitikasse järjekordseid ametnikke, meil on vaja inimesi, kes mõtestaksid Eesti tulevikku ja meie visiooni ja oleks tõeline rahvamees näoga rahva poole,» rõhutas Mürk, tunnistades, et arvamusliidrid on poliitikasse tuleku osas olnud väga turris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles