Kallase saatus sõltub IRLi esmaspäevaõhtusest otsusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Mihkel Maripuu

Kui läinud nädalal võtsid võimuliitlased uue eurovoliniku kandidaadi otsustamisel väikese hingetõmbepausi, siis esmaspäeval istuvad erakonnad koos maha, et kuulata Siim Kallase kaitsekõnet, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.

Esmaspäeval kell 12.30 kogunevad Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica liidu fraktsioon riigikogu konverentsisaali ühiskoosolekule, kus peaesinejaks viimase aja sisepoliitilise intriigi «peasüüdlane» Siim Kallas.

Õhtul peaks kogunema ka IRLi eestseisus, kes hakkab omakorda Kallase plusse-miinuseid vaagima ja oma seisukohta kujundama. «Kui IRi eestseisus leiab, et kõik on suurepärane, siis võib valitsus neljapäevasel istungil otsuse kinnitada, aga kui eestseisus otsustab teisiti, siis jätkub Eesti võimalusi halvendav olukord,» ütles Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

IRL on oma otsuses üsna kahe vahel – n-ö vana Isamaaliidu leeri kuuluvate inimestes seast kostab seisukoht, et selle teema võiks lõppenuks lugeda ja ära otsustada. Res Publica tiivalt jääb aga kõlama, et otsusega oleks tegelikult aega veel kuni kuu ja Kallase kõrval leidub teisigi häid kandidaate.

Seesama Res Publica tiib leiab, et vähemusvalitsuse juht Andrus Ansip peab täitma oma ülesannet ja hoogsamalt otsima partnerite seas poliitilist toetust, mitte survemeetodil oma otsuseid peale suruma.

Koos Kallasega kõigub ka Euroopa Kontrollikoja liikme Kersti Kaljulaidi tool ja jutud, et seda kohta himustab enesele IRL, ei taha kuidagi vaibuda. Juttudes Kaljulaidi koha täitjast käib kõige enam läbi praeguse majandusministri, kunagise riigikontrolöri Juhan Partsi nimi, Parts nimetab selliseid vihjeid pelgalt kuulujuttudeks.

Kaljulaidi pani 2004. aastal sellele ametikohale just toonane peaminister Parts ja naist on alati seostatud Isamaaliiduga, kuna ta oli Mart Laari peaministri ametiajal tema majandusnõunikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles