Kandideerivad maavanemad loodavad seadusemuudatusele

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Tulik.
Ülo Tulik. Foto: .

Riigikogu põhiseaduskomisjoni jõudis täna avaliku teenistuse seaduse muutmise eelnõu, mis lubab endistel maavanematel kandideerida omavalitsusjuhiks.

Praegu kehtiv seadus keelab kohaliku omavalitsuse üle süstemaatilist järelevalvet teostanud riigiametnikul kolme aasta jooksul pärast ametist vabastamist samas omavalitsuses tööle asuda, kirjutasid ERR Uudised. Küll aga võib endine maavanem olla kohaliku volikogu liige või selle esimees.

Võru maavanem Ülo Tulik ütles ERRi raadiouudistele, et teadis keelust, kuid otsustas siiski kohalike omavalitsuste valimisel osaleda ning loodab ajale jalgu jäänud seaduse muutumisele.

«Tol ajal oli see täiesti mõistetav seadusesäte, sest muidu maavanem vinnab raha sinna omavalitsuse ette ja läheb siis seda juhtima,» avaldas ta lootust. Aga praegu on raha ammu maavalitsustest kadunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles