Eesti mehed läksid seljakotitäie rahaga Saksamaale jahti ostma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Politsei pidas Saksamaal Oktoberfesti pidustustel kinni eestlase, kelle seljakotis oli erinevates valuutades üle 2 miljoni krooni.

Kaks meest peeti suure summa sularahaga kinni rutiinse kontrolli käigus Oktoberfesti külastajate seas, kirjutas Süddeutsche.

44-aastase eestlase seljakotti kontrollinud politseinikke ootas ees suur üllatus. Kotis oli erinevates valuutades kokku 2 miljoni krooni väärtuses sularaha.

Lisaks 128 000 eurole oli seljakotis 24 000 dollarit ning 116 200 Eesti krooni. Samuti väiksemas koguses Norra, Rootsi ja Suurbritannia valuutat.

Esialgu kahtlustasid ametivõimud, et tegemist on võltsitud rahatähtedega, kuid lähemal uurimisel selgus, et raha on ehtne.

Mehed selgitasid politseile, et müüsid Eestis kinnisvara ning soovivad saadud raha eest Saksamaalt jahi osta. Majanduskriisi tõttu ei usaldanud nad panka ning kandsid raha seljakotis.

Mehed vabastati pärast selgituste andmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles