Reformierakond: halbade harjumuste maksustamine edendab tervist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reformierakonna seisukoht on, et eluviisid on kasvatuse küsimus, kuid inimesi aitab tervislikuma elu poole suunata kahjulike harjumuste maksustamine.

«See on lastetoa küsimus,» vastas Reformierakonna avalike suhete juht Silver Pukk küsimusele, mis suunas tuleks muuta Eesti praegust tubakapoliitikat. «Mõistusega inimene ei suitseta kunagi seal, kus see võib teisi häirida. Suitsetamine ruumis või ka autos, kus viibivad lapsed, on kindlasti taunitav.»

Kommenteerides Soome eesmärki saada 100 protsenti tubakavabaks, ütles Pukk, et Eesti eesmärk on terved ja pikaealised inimesed.

«Riikliku tubakapoliitika ülesandeks ei ole kahjulike harjumuste harrajastate elu võimalikult mugavaks tegemine, suundumus on ikka vastupidi,» ütles Pukk. Ta meenutas, et tubakaaktsiis ongi Eestis aasta-aastalt suurenenud ja ka suitsetamist avalikes kohtades on piiratud.

«Kahjulike harjumuste maksustamine täidab riigikassat ja suunab inimesi tervislike eluviiside poole,» vahendas Pukk Reformierakonna seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles