Inimesed ei tohiks häälteostmise katseid enda teada jätta

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelhääletamine Pärnus.
Eelhääletamine Pärnus. Foto: Urmas Luik

Politseisse ei ole praegu kuigi sageli pöördutud valimiste-eelse häälteostmise küsimuses, samas ei välista politsei ka võimalust, et kahe nädala jooksul, mis on valimisteni jäänud, võivad sellised katsed sageneda, ning neid ei tohiks vaid enda teada jätta.


Teleekraanil anonüümsust palunud mees, kelle isik on toimetusele teada, rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et läbi kolmanda isiku tehti talle mõne päeva eest ettepanek hääletada kandidaadi poolt nii, et pärast hääletamist ootaks teda preemia, vahendas

ERR Uudised

.

Mees ei välistanud seda, et tegu võis olla provokatsiooniga, ja ka seda, et kuigi erakonnaks öeldi Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) võis selle erakonna nime all tegutseda mõni teine partei,

IRLi esimees Mart Laar ütles, et kuigi fakt, kes häälte ostmise katse taga oli, vajab kontrollimist, on tegu täiesti vastuvõetamatu käitumisega.

Häälte ostmine on tõsine kuritegu, millest tuleks politseile teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles