Abimees valijale: peibutuspartide tabel!

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peibutuspardid
Peibutuspardid Foto: Corbis / Scanpix

Postimees.ee avaldab riigikogu liikmete, ministrite ja eurosaadikute

tabeli

, mis aitab eristada peibutusparte ülejäänutest pühapäevastel kohalikel valimistel kandideerijatest.

Politoloog Rein Taagepera kutsus nädala alguses Postimehe veergudel üles vältima kohalikel valimistel peibutusparte ehk poliitikuid, kes ei asu tingimusteta ametisse, kuhu nad kandideerivad.  

Et Taagepera polnud eristanud peibutusparte teistest kandidaatidest, koostas Postimees.ee vastava tabeli, küsides poliitikutelt erakondade pressiesindajate vahendusel, mis tingimustel nad kohalikku volikokku lähevad.

Tabelist leiate kõik riigikogu liikmed, ministrid ja eurosaadikud, kes kohalikel valimistel kandideerivad.

101 riigikogu liikmest kandideerib mõne valla või linna volikokku 88, 13 ministrist üheksa, kuuest eurosaadikust pooled.

Tabel pole täielik ülevaade peibutuspartidest, vaid keskendub tuntumatele. Põhimõtteliselt võib ju peibutuspartideks lugeda kõiki, kes oktoobris volikogu liikmeks ei asu.

Tabeli lõpus on ka link Postimees.ee valimiste eriküljele, kust on võimalik leida endale vajadusel uus kandidaat - juhul, kui ei soovita peibutusparti valida.

Vaata peibutusparte siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles