Leedu president kutsus valitsust rohkem kärpima

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalia Grybauskaite
Dalia Grybauskaite Foto: Liis Treimann

Eelarvedefitsiit, mis moodustab 9,5 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, on liiga suur ning valitsus peaks leidma rohkem viise, kuidas raha säästa, leiab Leedu president Dalia Grybauskaite.

Grybauskaite kutsus valitsust üles tegema struktuurireformi, millel oleks pikaajaline mõju inimeste elule ja mis vähendaks eelarvepuudujääki. Samas on president vastu igasugustele uutele maksutõusudele. «Eelarvedefitsiit on liiga suur ja säästetakse liiga vähe,» ütles presidendi pressiesindaja Linas Balsys pressikonverentsil, mida vahendas uudistevõrk LETA.

Leedu peaministri Andrius Kubiliuse sõnul kavatseb tema valitsus tuleval aastal säästa umbes viis protsenti sisemajanduse kogutoodangust. Valitsusjuht tunnistas, et 9,5-protsendiline defitsiit on liiga suur, kuid lisas, et praeguses olukorras pole suuremad kärped realistlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles