Maarjamõisas ootasid 40 haiget asjatult hääletuskasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Tartu Ülikooli Kliinikumis Maarjamõisas jäi 40 haigel äsjastel omavalitsusvalimistel oma hääl andmata, sest lubatud hääletuskastid ajanappuse tõttu nende juurde ei jõudnud.

Üks Raja 31 haiglas ravil olnud naine rääkis, et eelmisel kolmapäeval korjas õde kokku valida soovijate nimed, isikukoodid ja allkirjad ning neile öeldi, et nad saavad sama päeva õhtul eelhääletada, hääletuskasti neile aga ei toodud, kirjutab Õhtuleht.

Tartu linna valimiskomisjoni esimees Jüri Mölder palus juhtunu pärast vabandust, kinnitades, et keegi teine nimekirja ja allkirja alusel haigete eest hääletada ei saanud.

Tema sõnul saadi viimased andmed hääletada soovijate kohta kella üks päeval, kokku laekus avaldusi eelhääletamiseks 119 patsiendilt, kellest osa polnud rahvastikuregistri andmete kohaselt valimisõiguslikud. «Kahe hääletuskastiga jõuti 60 haiglas olnud inimese juurde ja ligi neljakümnel jäi tõesti hääletamata,» tunnistab Mölder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles