Liivat: ootame Keskerakonnalt vastuseid, mitte tüli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto  Liivat
Anto Liivat Foto: Erakogu

Rahvaliidu juhatuse liikme Anto Liivati sõnul ei nori Rahvaliit Keskerakonnaga tüli, kuid peab vajalikuks Keskerakonna ja Ühtse Venemaa lepingu tegelike põhjuste avamist.


«Meil ei ole vähimatki soovi norida Keskerakonnaga tüli, kuid kui kõne all on Rahvaliidu ühinemine Keskerakonnaga, peavad Rahvaliidu maakonnakonverentsid, kes Edgar Savisaare ettepanekut arutavad, teadma, mis on Ühtse Venemaaga lepingu sõlmimise põhjused, tagamaad ning ajendid,» ütles Liivat Postimees.ee'le.

«Tuleb ju tänastel rahvaliitlastel Keskerakonnaga ühinedes ühineda ka nimetatud lepinguga,» lisas ta.

«Kui Priit Toobal väidab, et lepinguga on tuttavad nii tollased kui tänased Rahvaliidu juhid, siis sooviksin teada, kas olen tõepoolest ainus Rahvaliidu juhatuse liige, kelle arvates on lepingu küsimus oluline ning selle sõlmimise tegelikud põhjused teadmata,» küsis Liivat.

Ta meenutas, et tema sõnul ei ole küsimus pelgalt lepingu tekstis, vaid selle sõlmimise põhjustes, soovitud eesmärkide täitumises ning kolmandate osapoolte Keskerakonna ja Ühtse Venemaa koostöösse (sh teadlased ja ettevõtjad, kellele Mailis Reps viidanud on) kaasamise asjaoludes.

«Ka Rahvaliit kavatseb esitada Keskerakonnale täiendavaid küsimusi, kui meie maakonnakonverentsid liitumistemaatiliste konsultatsioonide alustamiseks mandaadi annavad. Praegu on minu soov näha, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ettepanek erakondade liitumiseks ja rahvaliitlasi huvitavatele küsimustele vastamiseks on siiras.»

Keskerakonna peasekretär Priit Toobali teatas täna, et Rahvaliidu noorjuhid norivad  tüli, kui pärivad meedia vahendusel keskpartei ja Putini erakonna koostöölepingu kohta.

Liivat rääkis nimelt eile raadios, et rahvaliitlased tahvad enne liitumiskõneluste alustamist Keskerakonnaga saada Edgar Savisaarelt täpsemat infot keskpartei ja Vene võimupartei Ühtse Venemaa koostööleppe kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles