Kaia Iva: korraga riigikokku ja volikokku kuulumine pole mõistlik

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Riigikogu IRLi fraktsiooni juhi Kaia Iva hinnangul ei oleks mõistlik seadustada kuulumine korraga riigikokku ja volikokku.

Kaia Iva selgitas ERRi uudisteportaalile, et ta ei ole põhimõtteliselt nõus presidendi seisukohaga, et tuleks valida, kas riigikogu liikmed ei oleks nimekirjade esinumbrid kohalikel valimistel või seadustada nende kahel toolil istumine.

Iva märkis, et seadustada kuulumine korraga nii riigikokku kui ka volikokku pole mõistlik ning «meie üks suund võiks olla see, et ühiskonna otsuste tegemisel saaks osaleda võimalikult rohkem inimesi ning üks inimene ei peaks täitma mitut tooli».

Samas lisas ta, et riigikogu liige või minister peaks kandideerimisel selgelt ja ühemõtteliselt valijale teada andma, kas ta kavatseb volikogu töös hakata osalema kohe või oma riigikogu mandaadi võimalikul lõppemisel. Ta ütles, et on lubamatu, kui poliitik seda selgesõnaliselt ei tee, sest see põhimõte on sõnastatud ka Hea Valimistava põhimõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles