Liiklusõnnetus nõudis Virumaal inimelu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii. Pilt on illustratiivne.
Avarii. Pilt on illustratiivne. Foto: Lennart Rikk

Täna hommikul toimus Virumaal mitu liiklusõnnetust, milles sõidukijuhid ei arvestanud teeoludega, raskeimas liiklusõnnetuses hukkus jalakäija.

Raskest liiklusõnnetusest teatati politsei juhtimiskeskusesse hommikul kella 8.54 ajal, vahendas Ida prefektuuri pressiesindaja.

29-aastane naine ületas Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ahtme maantee 24 juures sõiduteed ning talle sõitis otsa sõiduauto BMW, mille
roolis oli kaine 46-aastane mees. Naisterahvas suri sündmuskohal. Täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

Kella 6.20 paiku toimus liiklusõnnetus Sõmeru vallas Tallinna-Narva maantee 101 kilomeetril, kus juhtimisõiguseta alkoholijoobes 26-aastane Risto kaotas ebaõigelt valitud kiiruse tõttu sõiduauto Hyundai Getz üle kontrolli ja sõitis vastassuunavoondisse, kus toimus kokkupõrge vastu tulnud sõiduautoga Opel Vectra, mille roolis oli 60-aastane Kalle.

Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud. Alkoholijoobes Risto toimetati Rakvere politseiosakonda kainenema ja tema suhtes algatati kriminaalmenetlus. Kontrolli käigus selgus asjaolu, et sõiduauto Hyundai oli Tartust varastatud.

Kella 8.13 teatati teelt valja sõitnud autost Lüganuse vallas Aa külas. Sõidukijuhi sõnul kaotas ta libeda tee tõttu auto üle kontrolli ja see kaldus vastassuunavööndisse. Vältimaks otsasõitu vastassuunavööndis liikunud veoautole, keeras juht auto kraavi. Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud.

Kella 8.23 ajal toimus Toila vallas Voka külas sõiduauto Hyundai Sonata ja Toyota Camry vahel laupkokkupõrge. Kiirabi toimetas sündmuskohalt kaks inimest tervisekontrolli.

«Paljudel juhtidel on veel suvised sõiduharjumused ning ei arvestata muutuvate ilmastikuoludega. Käes on aeg, kus tuleb valida ohutu sõidukiirus ja hoida pikivahet vastavalt teeoludele, sest libedaga on pidurdusteekond oluliselt pikem,» ütles Ida politseiprefektuuri korrakaitseosakonna komissar Alvar Ottokar

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles