Fort Hoodi veresauna kangelane: väike blond pereema

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimberly Munley
Kimberly Munley Foto: AP / Scanpix

Möödunudnädalane Fort Hoodi sõjaväebaasi veresaun Texases võinuks kujuneda ohvriterohkemaks, kui tulistamisest rabatud armee meditsiinipunkti rahvamassi seas poleks leidunud politseiseersant Kimberly Munleyt, kes haaras relva ja hullunud major Nidal Malik Hasani peatas.

 

34-aastane Munley töötab Fort Hoodis tsiviilpolitseinikuna. Tal õnnestus Hasan peatada vaid mõned minutid pärast tolle veretöö algust. «See oli hämmastav ja agressiivne käitumine selle politseiniku poolt,» kiitis Fort Hoodi komandör kindralleitnant Robert Cone uudistevõrgule AP. Kohe ründajat sihikule võttes näitas Munley ka seda, et teab õppetunde Virginia Tehnikaülikooli tulistamisest – seal ootasid korrakaitsjad abivägesid enne, kui avasid tule.

«Ta astus ette ja läks talle vastu,» rääkis Cone. «Erireageerimisüksuse liikmena oli Munley õppinud, et kui sa käitud tulistaja kõrvaldamiseks agressiivselt, tuleb vähem ohvreid.»

Üsna kohe pärast Hasani rivist välja löömist langes maha ka vigastatud Munley. Ta sai pihta kolm korda, kätte ja jalga. Kuigi Munley vajas haiglaravi, veetis ta siiski möödunud neljapäeva õhtu pärast tulistamist sõpradele ja kolleegidele helistades, et avaldada kahetsust oma liiga aeglase tegutsemise üle – käitunuks ta veelgi kiiremini, säästnuks ehk rohkem elusid.

Munley elab tulistamiskohaks olnud meditsiinikeskusest viieminutilise autosõidu kaugusel. Tema naaber Brooke Beato kirjeldas politseiseersanti Time'ile kui väga väikest pikkade blondide juustega naist, kel on tugev isiksus. Munleyl on kaks last – 12- ja 3-aastased tütred.

Time'i teatel on Munley politseinikuna töötanud viis aastat. Ta on andekas tulistaja ja innukas Twitteri kasutaja. Pärast möödunudneljapäevaseid sündmusi kasvas Munley Twitteri jälgijate arv kohe märkimisväärselt.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles