Kriis on teinud kasiinoturul tõsist hävitustööd

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympic Entertainment Group.
Olympic Entertainment Group. Foto: Peeter Langovits.

Eelmisel aastal alguse saanud majanduskriis on jätnud sügava jälje kohalikule kasiinoturule, kust viimase pooleteise aastaga on kadunud enam kui pooled kasiinosaalid.


Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu (EHKL) tegevdirektor Tõnis Rüütel tõdes, et kui 2008. aasta märtsis töötas Eestis 170 mängusaali ning ca 5200 mänguautomaati, on tänaseks neist alles 78 saali 1975 mänguautomaadiga.



Hea võrdlusena turul toimuvast võib Rüütli hinnangul välja tuua sellegi, et täna on Eestis kasiinode mängusaale vähem kui oli neid aasta eest pelgalt Tallinnas.



«Hetkel pole vist ühtegi operaatorit, kes poleks vähemalt pooli saale kinni pannud,» ütles Rüütel, kelle sõnul on see jätnud jälje ka hasartmängumaksu laekumisele, mis on sel aastal äärmiselt kehv olnud.



Uuest aastast on kohalikul kasiinoturul veelgi muutusi oodata. Nimelt tohivad 2010. aastast turul tegutseda vaid sellised mängusaalid, kus on vähemalt 40 mänguautomaati.



See soosib just suuremaid mängusaale, mis on ka kehtima hakkava õigusakti selgrooks.



Rüütli sõnul peaks selle tulemusena kaduma ka juba üsna pikalt kõneainet tekitanud olukord, kus n-ö iga nurga peal mõni väike kasiinosaal asub.



«Masu kaasabil on see olukord nüüd lahendatud.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles