Täis arestimajad ei lase rohkem vahistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuna arestimajad on täis ja uusi vahistatuid vastu enam ei võeta, siis saatis siseminister Marko Pomerants justiitsminister Rein Langile kirja, kus soovib kas olukorra lahendamist või vahistamise lõpetamist.


«Kriminaalpoliitika kujundamine on justiitsministeeriumi haldusala pädevuses ja siseministrina palun kriminaalpoliitiliste eesmärkide saavutamisel arvestada ka riigis olemasolevate kinnipidamiskohtade hulka ja tagada isikute vastuvõtmine vanglasse või lõpetada isikute vahistamine kuni olukorra normaliseerumiseni,» kirjutas Pomerants esmaspäeval.

«Kõik nimetatud etapid on justiitsministeeriumi vastutusel ning võiksid olla paremini koordineeritud.»

Ta lisas, et eelmise kolmapäeva seisuga oli politsei arestimajade täituvus 99 protsenti.

Politseiametist ministeeriumile edastatud andmete kohaselt ei võta Tallinna vangla politseist vastu vahistatuid alates 24. novembrist, viidates sellele, et neil pole selleks kohti. Samal ajal on Põhja politseiprefektuuri arestimajja vastu võetud vastu 35 vahistatut.
«Seega on tänaseks tekkinud olukord, kus politseil puudub võimalus isikute paigutamiseks arestimajadesse,» märkis minister Pomerants.

Siseminister lisas, et seni, kuni vangla hakkab vahistatuid regulaarselt vastu võtma, ei saa neid omakorda vastu võtta politsei arestimajad. «Palume sellest teavitada ka kohtuid ja prokuratuuri, et neil oleks võimalik sellega arvestada oma tegevuste planeerimisel,» kirjutas ta justiitsministrile.

Ühtlasi juhtis Pomerants tähelepanu, et tekkinud olukord ei võimalda polisteil tagada narkomaanidele ja pisivarastele aresti kohaldamist, mis omakorda suurendab varavastaste kuritegude toimepanemist.

Siseministeerium leiab, et olukorra muutmiseks on vajalikud süsteemsed ja ehk ka administratiivse juhtimise muudatused. Pomerants lisas, et siseministeerium on omalt poolt valmis lahenduste otsimisele igati kaasa aitama ning tegi ettepaneku arutada seda kohtumisel justiitsministriga 2. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles