Mäo tulistamise 15. aastapäev: üks mõrvar jooksus, teisel vabanemispäev

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud politseinike mälestusmärk Mäo ristis.
Hukkunud politseinike mälestusmärk Mäo ristis. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna möödus 15 aastat Mäos toimunud tulevahetusest, mille käigus hukkus kaks Paide liikluspolitseinikku Argo Kivi ja Marek Lemming.

15 aasta jooksul ei ole suudetud tabada üht tulistajat Nikolai Mitjuginit, tema sõjaväekaaslane, nõukogude ajal Viljandis teeninud dessantväelane Andrei Iljuhhin sai politseinike mõrva eest 15-aastase vangistuse ning peaks täna vabanema, vahendas Reporter.ee videolõik.

Traagilisemad sündmused toimusid 1994. aasta 15. detsembri öösel kella 2.40 paiku, kui Paide politseinikud Argo Kivi, Marek Lemming, Janek Tšeljadinov ja Väino Neido patrullisid Mäo ristmikul politseiautoga VAZ 2106. Tallinna poolt tulnud Kamazi peatades ei teadnud nad, et auto koormaks on eelmisel õhtul Tallinnas röövitud viina- ja vahuveinikastid, samuti seda, et autokabiinis istuvad mehed on endised dessantväelased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles