Michael Schumacher näitas Monzas võimu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vormel-1 klassi maailmameistri tiitlit kaitsev Michael Schumacher vaigistas esikohaga Itaalias Monza ringrajal arvustajate pahameele ja suurendas edu teisena lõpetanud Juan Pablo Montoya ees kolmele punktile.

Schumacher, kes sattus keskpäraste sõitude järel eelmistel etappidel Saksamaal ja Ungaris terava kriitikatule alla, valitses Ferrari koduringrajal maailmameistrile sobivas stiilis ja jätkab kaks etappi enne lõppu 82 punktiga liidrina.

«Meil olid mõned rasked võidusõidud, kus me ei saanud nii palju punkte nagu pidanuksime,» lausus Schumacher. «Nüüd saime jälle paljud asjad klappima. Tundsime suurt survet, kogu meeskond töötas väga innustunult ja andis endast rohkem kui sada protsenti. See oli mu karjääri üks paremaid päevi.»

Ferraril oma 50. ja kokku 69. MMi etapivõidu teeninud Schumacheri sõnul pidas meeskond ebaõnnestunud sõitude järel ajurünnaku. Ferrari juht Luca Montezemola nõudis otsustavaid muudatusi.

«Arutasime põhjalikult, mida tegime valesti ja mida peaksime tegema teisiti. Arendasime auto aerodünaamikat, suurt tööd tegid mootori seadistajad. Suutsime oma tavalisele tasemele tagasi tõusta,» ütles kuuendat MM-tiitlit püüdev Schumacher.

Montoya püüab tiitlit

Kolumbialane Montoya on enne viimast kaht etappi Indianapolises ja Suzukas kogunud 79 ja eile Rubens Barrichello järel neljandana lõpetanud soomlane Kimi Räikkönen 75 punkti.

«Ferrari lõi meid siin, kuid arvan, et kahel viimasel võidusõidul peaksime olema tugevad. Minu ja liidri vahe on vaid kolm punkti, see on okei,» lausus Williamsi esisõitja Montoya.

Kvalifikatsioonis kõige kiiremat aega näidanud Schumacher pääses stardist nobedalt minema. Kuid ta jättis õigel ajal pidurdamata, Montoya püüdis mööduda ning Ferrari ja Williams pidid kõrvuti kihutades peaaegu kokku põrkama.

«Esimene ring möödus väga tasavägiselt,» lausus Schumacher. «Kaotasin esimeses kurvis aega ja jäänuksin peaaegu ilma ka juhtkohast, kui Juan tõusis kõrvale. Õnneks võitsin selle väikese lahingu ja lõpuks ka sõidu.»

Williamsil testisõitja Gene

Montoya kahandas Schumacheri edu ühele sekundile, kuid pidi siis pöörduma boksi. Ferrari meeskond tegutses boksipeatustes laitmatult ja sakslane pääses mõlema peatuse järel rajale liidrina.

Kolumblane üritas ka teise boksiskäigu järel liidrit taga ajada, kuid ringiga maha jäänud sakslane Heinz-Harald Frentzen jäi ette ja tempo aeglustus.

Kümmekond päeva tagasi harjutuskorral õnneliku avarii teinud Ralf Schumacher kaebas pärast reedest treeningut peavalu üle ja otsustas kvalifikatsioonist loobuda, kuigi nii minetas sakslane ühtlasi võimaluse konkureerida meistritiitlile. «Ralf tegi õige otsuse,» ütles vanem vend Michael.

Williams saatis rajale testisõitja hispaanlase Marc Gene, kes oli MM-etapil viimati osalenud 2000. aastal Minardiga. Gene näitas kvalifikatsioonis viiendat aega, lõpetas ka võidusõidu viiendana ja aitas Williamsil hoida konstruktorite arvestuses 141 punktiga liidrikohta.

Punktikohale jõudsid ka kanadalane Jacques Villeneuve BARil, austraallane Mark Webber Jaguaril ja hispaanlane Fernando Alonso Renault’l. Kvalifikatsioonis neljanda aja sõitnud itaallane Jarno Trulli Renault’l katkestas elektroonikarikke tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles