Suurpood väldib plekimõlkimisi eriliste ostukärudega

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma ostjad jätavad ostukärud sageli ripakile.
Prisma ostjad jätavad ostukärud sageli ripakile. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tähelepanelikul Prisma kliendil tekkis küsimus, miks on müntidega ostukärud Kristiines, kuid mitte mujal Prismades. Poe esindaja sõnul on selle põhjuseks kaupluse omapärane asukoht ja turvalisus parklas.

Sellise pandisüsteemiga ei jäeta kärusid nii palju lahtisena parklasse autode vahele, mistõttu on oluliselt vähem autode mõlkimisi. «Samas erinevalt paljudest teistest riikidest on enamikes kauplustes kärud ilma pandita ja seega puudub klientidel mündiga kärude kasutamise harjumus,» sõnas Prisma pressiesindaja Kadri Lainas. «Seetõttu eemaldasime mündid mõned aastad tagasi näiteks Rocca al Mare Prismast.»

Kristiines on aga müntide kasutamist jätkatud. Lainase sõnul kipuvad kärud linna peale jalutama minema rohkem just kesklinna piirkonnas ning kui ostukärud oleksid müntideta, siis läheksid need paratamatult «kõndima». Praegune süsteem pisutki distsiplineerib kärusid tagastama kärumajadesse, mis omakorda tagab selle, et ostukärusid on Prisma klientidele piisavalt saadaval.

Lisaks müntidega kärudele on saadaval ka ilma pandita suured järelveetavad korvid. Samuti saab vajadusel sobiva mündiga aidata Kristiine Prisma infolett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles