Mullu lahendati alla poole kuritegudest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk / Postimees.ee

Kui justiitsminister sai täna rõõmustada 2009. aasta jooksul 5 protsendi võrra vähenenud kuritegevuse üle, pidi ta samas tõdema, et vähenenud on ka uurimisasutustes kuritegude lahendamise hulk.

«Eelmisel aastal saime naeratusega teatada, et lõpuks on see number läinud üle 50 protsendi ehk rohkem kui pooled kuriteod leiavad lõpliku lahenduse. Täna peame kahjuks tõdema, et number jääb natuke alla 50 protsendi. See oli meile mürgine üllatus. Aga ka sellel on oma selged põhjused olemas,» märkis justiitsminister Rein Lang täna pressikonverentsil.

«Kui vaatame piirkonniti, jääb silma, et kõige drastilisem lahendamiste vähenemine on toimunud Lõuna prefektuuri piirkonnas. Ei saa välistada, et oma mõju on selles, et suur osa lõuna kriminaalpolitseinikke sattusid kriminaalsusega natuke lähemasse kontakti, kui oleks oodatud ja lõpetasid ise süüdistatavatena kriminaalasjades,» viitas ministeeriumi asekantsler Heili Sepp mullu prefektuuri raputanud sündmustele.

2008. aasta 52,3 protsendi asemel suudeti 2009. aastal lahendada 48,5 protsenti registreeritud kuritegudest.

«See ei puuduta tavainimese turvatunnet, sest näiteks varavastaste kuritegude avastamise protsent isegi paranes,» tõi Sepp välja.

Rein Lang tõi ka välja, et lisaks politseile on Eestis uurimisõigused ka maksu- ja tolliametil ning konkurentsiametil, samuti saab need endale keskkonnainspektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles