Suurbritannia tõstis terroriohu taset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinikud täna Londonis Downing Streeti väravate juures.
Relvastatud politseinikud täna Londonis Downing Streeti väravate juures. Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannia tõstis eile oma terroriohu taset «suurelt» «ülimalt tõenäolisele» ehk viie palli skaalal ohu poolest neljandale. Võimude sõnul pole neil siiski luureinfot ühegi läheneva rünnaku kohta.


Siseminister Alan Johnson keeldus kommenteerimast, kas suurenenud ohu tingis nelja nädala tagune nurjunud terrorirünnak Detroiti suundunud reisilennukil, edastas AFP.

«Me ei ütle kunagi, mis luureandmed meil on,» märkis ta. «Ei maksa arvata, et see on seotud Detroidi või ükskõik millise muu kohaga.»

AFP märkis, et järgmisel nädalal leiavad Londonis aset rahvusvahelised nõupidamised Jeemeni ja Afganistani küsimustes, kuhu on oodata Afganistani president Hamid Karzaid ja USA välisminister Hillary Clintonit.

Johnson ütles, et kõrgem terroriohu tase võimaldab Suurbritannial kulutada suuremaid ressursse ja kõrgendab inimeste valvsust. Ühtlasi tähendab see muu hulgas lennujaamades reisijate aktiivsemat läbiotsimist.

Viimati oli ohutase «tõsine» ehk rünnaku oht ülimalt tõenäoline 2009. aasta juulis. Kõrgeimale ehk «kriitilisele» tasemele on terroriohtu tõstetud kahel korral: 2006. aasta augustis pärast seda kui avastati vandenõu Atlandi ookeani reisilennukid õhku lasta ning 2007. aasta juunis, mil Londonis ja Glasgow's nurjusid kavandatud rünnakud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles