Arturi Juures tegi uksed taas lahti

Liivia Tohvelmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suvelõpupeost saadik suletud Suure-Jaani kohvik Arturi Juures pakub laupäevast alates taas sööke, jooke ja tantsuõhtuid.

Viimase aasta jooksul populaarsuse kaotanud kohvik Arturi Juures avas oma uksed uuesti laupäeval. Avapidu algas kell 14 ja kestis ansambli Boomer tantsumuusika saatel hilisööni. Kohviku uus peakokk ja peremehekohustusi täitev Reiko Sülla on tuntud kui Olustvere mõisa peakokk ja esimene Viljandi Hansakokk.

«Kui tavaliselt öeldakse, et alustada tuli nullist, siis meie ütleme, et alustada tuli miinusest,» iseloomustas Reiko Sülla olukorda, milles ta kohviku üle võttis.

Enne sulgemist olid koha mainet kahjustanud kehvapoolsed road ja teenindus. Uued töötajad tahavad head taset hoida.

Vanadest olijatest jäi alles vaid üks baaridaam, tagasi on aga Arturi Juures varemgi töötanud kokk Margit, kelle maitsvaid roogi mäletatakse juba kohviku asutamise ajast. Aeg-ajalt käib lapsekasvatamise kõrvalt abiks Reiko kokandust õppiv elukaaslane Pilleriin.

«Avapidu võiks nimetada ka katsikuteks, sest midagi uut on äsja sündinud ja alles kasvamas,» naljatas Reiko Sülla. «Värsket verd tahame tuua mitmesuguste ürituste ja ansamblitega ning muidugi firmaroogade arvu suurendamisega.»

Oma plaanidest nimetas kohvikupidaja teisele korrusele saali ehitamist, mis annab senisele 50 kohale juurde teist sama palju, vana-aastaõhtu diskot õues lõkke ümber ja suvist grillimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles