Soome oletatav sarimõrvar: minust on tehtud patuoinas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istungitesaal Helsingi ringkonnakohtus
Istungitesaal Helsingi ringkonnakohtus Foto: Wikimedia

Väidetavate sarimõrvade ja mõrvakatsete tõttu Helsingi ringkonnakohtu ees seisev hooldusõde leiab, et temast on tehtud patuoinas.


59-aastane naine rääkis eile kohtus, et tema 80-aastane hoolealune püüdis sooritada enesetappu, vahendas STT. Kui see ebaõnnestus, süüdistas ta juhtunus hooldusõde.

«Vana inimene häbeneb selliseid asju. See oli tema reaktsioon ja enesekaitse,» põhjendas naine väidet, et vanur neelas ise ülemäära palju ravimeid alla.

Arvatav sarimõrvar rääkis, et leidis oma hoolealuse viimase kodust põrandalt eelmise aasta märtsis ja kutsus talle välja kiirabi.

Prokuröri arvates läks naine hoolealuse juurde ilma eelneva kokkuleppeta ja püüdis teda mõrvata ravimeid sisaldanud jogurtiga.

Kriminaalpolitseisse on laekunud uusi avaldusi, mis on seotud kõnealuse hooldusõega. Komissar Arto Karalahti rääkis MTV3-le, et neid kontrollitakse. Ükski neist pole aga seotud surmajuhtumiga.

«Praegu ühtegi eeluurimist alustatud siiski veel pole,» ütles Karalahti.

Helsingi ringkonnakohtus teisipäeval alanud kohtuprotsessis süüdistatakse hooldusõde 18 kuriteos, neist rängimad on viis mõrva ja kuus mõrvakatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles