Vene kaasmaalased Balti riikides peavad konverentsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Moskvas Kremli lähistel
Venemaa lipp Moskvas Kremli lähistel Foto: AFP / Scanpix.

22.-23. augustini toimub Riias Balti riikides elavate Vene kaasmaalaste aastakonverents, kus arutatakse muu hulgas Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi poolt kaasmaalastele antud tegevussuuniseid.

Vene kaasmaalaste ülemaailmse koordinatsiooninõukogu liige Andrei Zarenkov ütles, et Eestist osaleb üritusel 20 delegaati, kes valiti juuni lõpus Tallinnas toimunud Eestis elavate Vene kaasmaalaste konverentsil.

«Konverentsile tulevad Vene välisministeeriumi kõrged esindajad. Arvan, et see on seotud sellega, et Balti riikidel on kaasmaalaste teema kontekstis eriline staatus,» lisas Zarenkov.

Tema sõnul on eelseisval regionaalkonverentsil kaks põhiteemat, mis sobituvad Vene välispoliitika prioriteetidega.

«Esiteks peame lähtuma sellest, et Venemaa hakkab kaasa rääkima uue maailmakorra kujundamises. See peab saama kõigile kaasmaalastele tegevusorientiiriks lähimaks kümneks aastaks,» ütles Zarenkov.

«Teiseks püüame konverentsil üheskoos leida võimalusi ja sõnastada, kuidas aidata Venemaal oma kaasmaalaste probleeme õigesti lahendada, antud juhul Balti riikides,» lisas ta.

Konverentsi tulemuste põhjal võetakse vastu resolutsioon.

Eelmine Baltimaade Vene kaasmaalaste aastakonverents oli mullu augusti lõpus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles