Tolmoffil vedas olümpialoosiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Margus Ansu

Täna loositi Pekingis olümpiamängude sulgpalliturniiri tabelid. Eestlastest soosis loos rohkem Kati Tolmoffi, kelle esimene vastane on Chloe Magee Iirimaalt. Raul Must kohtub Euroopa kolmanda ja maailma 13. reketi, poolaka Przemyslaw Wachaga.

Naiste üksikmängu maailma edetabelis asuvad Tolmoff ja Magee vastavalt 46. ja 74. kohal. Võidu korral jõuaks Tolmoff 32 tugevama hulka, kus tuleb vastamisi minna ilmselt maailma 11. reketi, Lõuna-Korea esinumbri Jae Youn Jun'iga, vahendab SLÕhtuleht.

«Jään loosiga rahule, sest oleks võinud palju hullemini minna,» ütles Tolmoff «Näiteks võinuks sama korealanna tulla vastu ka esimeses ringis. Kui suudan esimese mängu võita, pole hiljem kaotada midagi ja saab hea emotsiooni pealt mängima minna.»

Tolmoff on seni Magee'ga kohtunud ühe korra ja selle kohtumise võitis eestlanna kindlalt.

Raul Must kerkis üleeile avaldatud meeste üksikmängu maailma edetabelis karjääri kõrgeimale, 74. kohale, sest mitu temast eespool olnud sulgpallurit kaotasid punkte.

Olümpia avaringi vastane Wacha asub küll edetabelis 61 kohta eespool, kuid eesti noormees kaotama ei lähe.

«Viimaste nädalate treeningud on õnnestunud hiilgavalt, tunnetan vormitõusu,» rääkis Must. «Wachal on kohustus võita, minule jääb võimalus üllatada. Hiljuti EMil sain temalt geimi kätte, kindlasti tuleb sellest publikule haarav mäng.»

Must on Wachat korra võitnud, kui kolme aasta eest kohtusid Eesti ja Poola sulgpallurid võistkondlikul turniiril. Toona asus Wacha maailma edetabelis 30. kohal.

 Tänavu aprillis kohtusid samad mehed EMi teises ringis ning hiljem pronksmedali võitnud poolakas jäi peale 2:1. Kaotanutest oli Must ainus, kes tema vastu geimi võitis.

Kui Mustal õnnestub Wachat võita, ootab teises ringis hoopis hõlpsam vastane, edetabelis alles 99. kohal asuv šveitslane Christian Bösiger. Kolmandasse ringi jõudmine tähendaks juba pääsu 16 parema sekka ehk vähemalt üheksanda koha jagamist.

Et loosiratas on kõigeks võimeline, näitab asjaolu, et avaringis lähevad naistest omavahel kokku maailma 12. ja 14. reket, aga ka vabapääsmetega võistlema pääsenud 140. ja 174. reket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles