Omanike Keskliit valmistub vaidlustama Tallinna Kütte hinnatõusu

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Madiberk
Taavi Madiberk Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Koduomanikke ühendav Eesti Omanike Keskliit (EOKL) ootab konkurentsiametilt vastust ametlikule arupärimisele, tutvumaks Tallinna Kütte hinnatõusu kooskõlastusega, eesmärgiga vaidlustada 37-protsendiline kütte hinnatõus kodutarbijale.


Eelmisel reedel vaidlustati Tallinna Halduskohtus konkurentsiameti otsus, mis kooskõlastas Eesti Gaasi uued tariifid kodutarbijale.

EOKLi peasekretäri Taavi Madiberki sõnul seistakse nii gaasi- kui küttevaidluses eelkõige läbipaistva hinnakujunduse eest, mis EOKL hinnangul tooks protsentuaalselt märksa väiksema hinnatõusu.

«Gaasi- ja kütte hind on otseselt seotud, kuna lõviosa toasoojast toodetakse maagaasist,» lisas Madiberk. «Tallinna Kütte hinnatõusu kooskõlastamine toimus kõigest kahe päevaga taotluse esitamisest. Kümneid tuhandeid pealinlasi otseselt mõjutava otsuse langetamine sedavõrd lühikese aja jooksul on pealiskaudne ning kohatu.»

«Konkurentsiametil puudub õigus teha kafkalikke tagaseljaotsuseid jättes ebamäärasele ärisaladusele viidates avaldamata hinnatõusu kooskõlastav haldusakt. Loodame, et olukord, kus gaasi hinnatõusu kooskõlastusega, mis eelmisel reedel Tallinna Halduskohtus vaidlustati, võimaldati tutvuda kahe lehekülje ulatuses 24st, ei kujune sümptomaatiliseks,» ütles Madiberk.

«Ebamõistlik on olukord, kus peame esmalt kohtusse pöörduma, et tutvuda isiku õigusi otseselt riivav haldusaktiga ja alles siis on võimalik selle sisulist osa vaidlustada,» teatas Madiberk.

Koduomanike huvide eest seisev Eesti Omanike Keskliit on kodanikuorganisatsioon, mis koondab üle 12 000 maja- ja korteriomaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles