Kolmikmõrvas süüdistatav ei tunnistanud end kohtus süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt ründas Oleg Kozlov oma ohvreid 2007. aasta mais kirvega.
Süüdistuse kohaselt ründas Oleg Kozlov oma ohvreid 2007. aasta mais kirvega. Foto: Elmo Riig

Harju maakohtus algas esmaspäeval protsess kolme inimese mõrvas süüdistatava mehe üle, kes end süüdi ei tunnistanud.

38-aastane Oleg Kozlov kinnitas pärast süüdistuse avaldamist, et pole talle süüks pandavaid mõrvu toime pannud, samuti eitas ta kehalise väärkohtlemise süüd. Koos Kozloviga kohtupingis olev 55-aastane Vladimir Roots tunnistas end süüdi kuritegude varjamises.

Kohus kuulas esmaspäeval kannatanuid ning jätkab teisipäeval protsessi tunnistajate kuulamisega.

Mitu aastat saladuses püsinud veretööd hakkasid lahenema mullu 6. mail, kui politseisse ilmus Viimsi elanik Kozlov ja teatas, et leidis juhuslikult kahe inimese surnukehad. Mees juhatas korrakaitsjad Haabneeme valda Hundi teel asuva mahajäetud maja juurde, kust pinnasest tulidki välja üksteise peale maetud mehe ja naise surnukehad.

Juba surnukehade esmane vaatlus näitas, et hukkunud olid elu kaotanud vägivalla tagajärjel ning politsei käivitas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse. Ühtlasi sai kriminaaluurijatele kiiresti selgeks, et Kozlov ei pruukinud olla lihtsalt aastatetaguse kuriteo juhuslik avastaja, vaid teab toimunud veretöö kohta märgatavalt rohkem.

Kaks päeva pärast surnukehade avastamist oligi politsei esitanud Kozlovile kahtlustuse topeltmõrvas ning kohus võttis ta prokuratuuri taotlusel vahi alla. Ühtlasi hakkas Kozlov andma tunnistusi, mille järgi oli just tema ühishauast leitud mehelt ja naiselt elu võtnud. Hiljem on aga mees korduvalt oma ütlusi muutnud.

Kohtueelsel uurimisel selgus, et hauas lebasid 38-aastane Jüri ja tema 51-aastane elukaaslane Irina, keda Kozlov oli rünnanud 2007. aasta mais ning nad mahajäetud majas kirvega surnuks peksnud. Seejärel oli Kozlov ohvrid maha matnud.

Ühtlasi selgus, et mõni päev varem oli Kozlov veel ühe inimese tapnud. Nimelt tungis ta Viimsis Miiduranna külas asuvas mahajäetud majas kallale 31-aastasele Mihhailile ning peksis ohvri külmavereliselt surnuks. Kui Jüri ja tema naise Irina surnukehad jäid aastateks maapõue varjule, siis Mihhaili laiba avastas politsei juba 2007. aasta septembris. Toona Kozlovi kahtlustamiseni siiski ei jõutud.

Kriminaalasja eeluurimisel selgus, et varem kaheksal korral kriminaalkorras karistatud Kozlov oli ühe kuriteo sooritanud ka 2004. aasta veebruaris, kui peksis oma joomakaaslast. Kannatanu pääses siiski eluga.

Roots teadis uurimisandmetel Kozlovi kolmest veretööst, kuid ei teatanud sellest politseile. Samuti aitas mees Kozlovi ohvreid peita ning aitas nii kuriteo jälgi varjata.

Kohtus süüdimõistmisel ootab Kozlovi mõrvade eest kuni eluaegne vangistus. Rootsi võib kuriteo varjamisele kaasaaitamise eest saada kuni viieaastase vangiastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles