Ammende Villa endine käitaja läheb hingusele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villa avatakse uuesti aprillikuus.
Ammende villa avatakse uuesti aprillikuus. Foto: Urmas Luik

Rein Kilgile kuulunud Ammende Villat opereerinud firma AV Catering pankrotimenetlus rauges ning ettevõte läheb hingusele. Riigile ollakse aga veel võlgu 4 miljonit ning 1,2 miljonit on töötajatele maksmata.

Pärnus asuv Ammende Villa on juba mõnda aega kinni. Eelmise aasta detsembris algatati seda käitanud ettevõtte vastu pankrotimenetlus, mis nüüd raugemise tõttu lõpetati. Firmast on alles vaid 4 miljoni kroonine maksuvõlg ning 1,2 miljonit krooni võlgu 33-le endisele töötajale, kes saavad tõenäoliselt mingi osa sellest nüüd riigilt läbi töötukassa.

«Firmal oli ainult maksude maksmise rõõm. Kuskil 20 miljonit maksime,» räägib Ammende Villa omanik Rein Kilk telefonis. Ta lisab, et firma kontseptsioon ei olnud jätkusuutlik, kuna töötajatele maksti liiga kõrgeid palku ning neilt tasuti korralikult makse.

Mis saab praegu veel üleval olevast maksuvõlast, ei oska Kilk öelda. «See on juhataja otsustada. Kui mulle helistatakse, siis ma kannan emafirmast raha. Nii need asjad käivad,» sõnab ta.

Endiste töötajate olukorda ei taha ta konkreetselt kommenteerida, märgib vaid, et kui tahetakse edaspidi kasumit teenida, peavad palgad tunduvalt väiksemad olema. «Juhtidele maksime kuskil 30 000 - 40 000 krooni,» toob ta näiteks. Kelner-sommeljee olevat aga 15 000 bruto küsinud.

Praegu käib Ammende Villa renoveerimine ning tööd peaksid valmis saama aprilli lõpuks. Selleks ajaks loodab Kilk leida uue firma, kes tema õlult majutusasutuse käigushoidmise ära võtaks. Maja ise jääks talle.

«Loodame, et uus operaator seda suudab. Kasumit peab teenima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles