Notarite ametitoimingute arv teises kvartalis pisut kasvas

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Võrreldes aasta esimese kolme kuuga tegid notarid teises kvartalis 5 protsendi võrra rohkem ametitoiminguid, eelmise aasta esimese poolega võrreldes on toimingute arv veerandi jagu langenud.


Notariaalselt tõestatud kinnisvaratehingute arv tõusis võrreldes esimese kvartaliga 4 protsenti, teatab notarite koda.

Võrreldes 2007. aasta esimese poolaasta kinnisvaratehingute arvu käesoleva aasta esimese poolaastaga, siis on vähenemine tervelt 28 protsenti.

Kui eelmise aasta esimesel poolaastal vormistati kokku 54 726 kinnisvaratehingut, siis käesoleva aasta esimesel poolaastal vaid 39 435.

Kokku tegid 100 notarit käesoleva aasta esimeses kvartalis 120 169 ja teises kvartalis 125 906 ametitoimingut.

«Notariaalsete tehingute arvu tõus teises kvartalis on tavapärane, sest tavaliselt on nii kinnisvara- kui ka muu tsiviilkäive enne suvepuhkusi oluliselt aktiivsem kui aasta alguses. Mõõdukas toimingute arvu kasv ei avalda aga mõju notari teenuse kättesaadavusele ega tegevusele, kuna eelnevalt on toimingute arv mitmes kvartalis päris oluliselt langenud. Samuti asus eelmise aasta lõpus ametisse 6 uut notarit,» märkis notarite koja esimees Tiit Sepp.

Tallinnas, kus töötab kokku 48 notarit, suurenes ametitoimingute arv teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 5 protsenti, kinnisvaratehinguid vormistati Tallinnas 3 protsenti rohkem.

Tartus ja Pärnus püsis kinnisvaratehingute arv stabiilsena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles