Ekskohtunik Šuvalov taotleb taas vangistuse edasilükkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardi Šuvalov.
Ardi Šuvalov. Foto: Liis Treimann.

Altkäemaksu võtmise katse eest vangi mõistetud endine kohtunik Ardi Šuvalov taotleb Viru maakohtult taas vangistuse edasilükkamist.

Seekord taotleb Šuvalov (43) talle määratud kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse kandmise edasilükkamist kuue kuu võrra tervislikel põhjustel.

Varem taotles Šuvalov edutult vangiminekuks ajapikendust perekondlikel põhjustel.

Viru maakohus arutab taotlust tõenäoliselt augusti lõpus ning seniks jääb ekskohtunik vabadusse.

Šuvalov oleks pidanud minema Tallinna vanglasse juba juuni lõpus, kuid ajapikenduse taotluste tõttu lükkub tema vangiminek edasi.

Šuvalov kavatseb viia oma süüasja ka Euroopa kohtusse, sest tema hinnangul oli kohtupidamine erapoolik, süüasja menetlemisel rikuti oluliselt kriminaalmenetluse norme ning tema suhtes rakendati ebaseaduslikku jälitustegevust.

Šuvalovi sõnul viib tema süüasja Euroopa kohtusse advokaat Andrus Repnau. «Ma ise olen sellel ajal ilmselt juba vangis,» on Šuvalov varem öelnud.

Šuvalovi altkäemaksuafäär hakkas hargnema juba 2006. aasta alguses ning tipnes tema kinnipidamisega kuriteo matkimisel ja süüdimõistmisega kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles