Soome õhuruum on suletud pühapäeva pärastlõunani

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukeelu tõttu tekkis Vantaa lennujaama ummik reisijatest ja pagasist. Pilt on tehtud 14. aprillil.
Lennukeelu tõttu tekkis Vantaa lennujaama ummik reisijatest ja pagasist. Pilt on tehtud 14. aprillil. Foto: SCANPIX

Soome õhuruum jääb vulkaanilise tuhapilve tõttu suletuks pühapäeva kella 15ni, vajadusel võib lennujaamade operaatorfirma Finavia lennukeeldu pikendada.


Meteoroloogiajaama ennustuse järgi püsib tuhapilv Soome kohal mitu päeva, vahendas YLE.

Finavia kommertsdirektor Reijop Tasanen rääkis ringhäälingule täna hommikul, et lennupiirangute pikendamine on tõenäolisem kui nende kaotamine.

Lennufirmad loodavad, et tühistatu lendude reisijad lennujaamadesse ei saab ja paluvad inimestel hoida end toimuvaga kursis oma lennufirma kaudu.

Helsingi Vantaa lennujaama terminali uksed on lahti, kuid Finavia kontrolli all olevad ülejäänud 24 lennujaama on suletud.

Ööl vastu tänast jõudis Soome kohale läänepoolt kerget vihma. Sademed võivad olla tuha tõttu veidi happelised, meteoroloogiajaama kinnitusel keskkonda see oluliselt ei mõjuta.

Tuhapilv hakkab täna õhtul loodepoolt veidi hõrenema, ennustavad Soome meteoroloogid.

Eyjafjallajokulli vulkaan purskab Islandil jätkuvalt edasi. Lähipäevade ilmaennustuse järgi liiguvad õhuvoolud Skandinaavia ja Euroopa mandriosa suunas, seega on võimalik uute tuhapilvede saabumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles