Kross: Tallinna anomaalia hakkab lõppema

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Andres Haabu

IRLi Tallinna linnapeakandidaadi Eerik-Niiles Krossi sõnul näitab erakonna toetuse tõus Tallinnas seda, et varem või hiljem liigendub ka pealinna valijaskond sarnaselt üle-Eestilisele.

«Tallinna anomaalia hakkab lõppema,» kommenteeris Kross ERRi tellitud Emori küsitluse tulemusi. Samas ütles ta, et kuigi Keskerakonna kampaaniat on aastate jooksul tehtud vaieldavate meetoditega, on nende stabiilsena püsiv toetusprotsent märk süstemaatilisest tööst valija kinnistamisel.

IRLi toetuse tõusu taga on Krossi sõnul erakonna julgus rääkida päris probleemidest. «Tavaliselt on ikka nii, et kui räägitakse valukohtadest, siis valija kuuleb seda,» lisas ta.

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringust selgus, et IRLi toetus on tallinlaste hulgas kasvanud üheksa protsendi võrra 20 protsendi peale, samas kui Keskerakonna toetus jääb stabiilselt 50 protsendi juurde. Suurim kukkuja oli oktoobris Reformierakond, keda toetavad varasema 13 protsendi asemel kaheksa protsenti tallinlastest.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles