Kihlveokontor: suuremates linnades saavad enim hääli praegused linnapead

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar
Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Foto: Andres Haabu / Postimees

Kihlveoportaal Paf.com avaldas valimiste favoriidid Tallinnas, Tartus ja Pärnus, kus linnapeadena nähakse jätkamas Edgar Savisaart, Urmas Kruuset ja Toomas Kivimäge.

Ka paljudes pealinna valimisringkondades – näiteks Lasnamäel, Mustamäe ja Pirital – on kihlveokontori prognooside kohaselt ühel kandidaadil järgnevate ees mäekõrgune edu. Samas on koefitsientide alusel Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosas parteide esinumbrite vahel oodata tasavägist rebimist.

Edgar Savisaare peamiseks vastaseks Tallinnas on nii värskeimate uuringute kui koefitsientide põhjal tõusnud IRL ja Eerik-Niiles Kross.

Ennustusportaali Paf.com Eesti juht Allar Levandi viitas koefitsiente kommenteerides, et tõenäoliselt saab Edgar Savisaare juhitud partei Tallinnas rohkem hääli kui IRL, Reformierakond ja Sotsiaaldemokraadid kokku.

«Need, kes nii ei arva, saavad opositsiooniparteide võidu korral pealinnas oma raha tagasi koguni 3,2-kordselt,» tõdes ennustusportaali juht. «Ütleme nii, et spordifännide kõrval saavad sel sügisel ka politoloogid ja poliitikahuvilised võimaluse oma teadmisi rahalise võiduga premeerida,» muigas Levandi.

Muuhulgas saab ennustusportaalis kihla vedada ka selle peale, mitu korda mainitakse ETV 19. oktoobri linnapeakandidaatide teledebatis sõna korruptsioon.

Täpsem ülevaade favoriitidest ja koefitsientidest on portaali koduleheküljel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles