Politoloog: Keskerakonna valijate mängumaale pole mõtet teistel parteidel minna

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu Eestis enim hääli kogunud ja ka Tallinnas taas absoluutse enamuse saanud Keskerakond pidas valimispidu Meritoni hotellis.
Kogu Eestis enim hääli kogunud ja ka Tallinnas taas absoluutse enamuse saanud Keskerakond pidas valimispidu Meritoni hotellis. Foto: Heiki Rebane / BNS

Tartu ülikooli riigiteaduste instituudi teadur Kristjan Vassili hinnangul oli üsna lihtne prognoosida Keskerakonna tulemust Tallinnas, sest parteil on valijad, kes on erakonnaga väga tugevasti seotud.

«Võib mõelda ka nii, et need on valijad, kes on tugevasti seotud oma erakonnaga ning sinna pole mõtet teistel erakondadel minna trügima. Samas on IRLi ja sotside valijate hulgas neid inimesi, kes on vabad erakondlikule konkurentsile, nad elavad ruumis, kus hääle vahetamine on võimalik ja nad on tunduvalt vastuvõtlikumad,» rääkis politoloog ETV saates «Terevisioon», vahendas ERRi uudisteportaal.

ERR tellis valimiste eel EMORilt prognoose valimistulemuste kohta ning ERRi uudisteoimetuse juht Urmes Kook tõdes, et prognoos ja tegelikkus läksid üsna hästi kokku. «Võib-olla suurim erinevus prognoosi ja tegelikkuse vahel oli Sotsiaaldemokraatliku Erakonna tulemus Tallinnas, mis oli oluliselt väiksem kui EMOR prognoosis,» lausus Kook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles