Lasnamäel valima läinud noormehe eest oli keegi juba hääletanud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisjaoskond
Valimisjaoskond Foto: Peeter Langovits

Suur oli Tallinnas Lasnamäel Kuristiku gümnaasiumis valima läinud noormehe jahmatus, kui temalt hakati uurima, kas ta proovib teist korda valida, sest tema nime taga juba seisis allkiri, mis kinnitas valimissedeli väljavõtmist.

«Kui ma ütlesin, et ma ei ole valimas käinud, et see pole minu allkiri, siis küsiti tõsisel toonil, et kuidas nad teavad, et ma lihtsalt teist korda valima ei tule,» rääkis noormees Õhtulehele.

Kui noormehe eest võtsid sõna ka teised hääletajad, hakkasid valimiskomisjoni töötajad tema allkirja juba olemasolevaga võrdlema ning lõpuks anti talle valimissedel kätte ja oma allkiri lasti kirjutada juba olemasoleva taha.

Kuristiku valimisjaoskonna esimees Urmas Kokk sõnas, et selline viga oli arvatavasti ka ainuke seesugune. Ta lisas, et vigu võib tulla sellest, kui inimesed hakkavad kiirustama ning kirjutavad seetõttu allkirja vale inimese nime taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles