Abramovitši lähikondlane ostis Meeritsa koduklubi

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea venelasest omanik Roman Abramovitš
Chelsea venelasest omanik Roman Abramovitš Foto: Reuters/ScanPix

Vene miljardäri Roman Abramovitši lähikondlane Aleksandr Tšigirinski ostis eestlase Marko Meeritsa koduklubi Arnheimi Vitesse.

Varem kuulus Vitesse Merab Jordaniale, kes ostis klubi 2010. aastal ning lõpetas meeskonna pika majandusliku ebakindluse. Seejärel alustas Vitesse koostööd Londoni Chelseaga, kelle omanikul Abramovitšil on väga head suhted nii Jordania kui ka Tšigirinskiga.

Selle aja jooksul on mitmed Chelsea noormängijad käinud Vitesses laenul. Hetkel viibivad Vitesse juures Lucas Piazon ja Gael Kakuta. Samal ajal ostis Chelsea Vitesselt kaheksa miljoni euro eest Marco van Ginkeli.

Vitessega teeb omakorda koostööd FC Flora. Näiteks on Flora juures hetkel laenul Vitesse mängumees Sander van der Streek. Sama koostöö läbi pääses Hollandisse ka väravavaht Marko Meerits, kellel pole seal põhikoosseisu veel õnnestunud murda. Kokku on ta Hollandi kõrgliigas Vitesset esindanud neljal korral. Sellel aastal viibis noor väravavaht augusti alguseni laenulepinguga omakorda Floras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles