Stabiliseerimisreservis oli septembri lõpus 359,5 miljonit eurot

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stabiliseerimisreserv kasvab.
Stabiliseerimisreserv kasvab. Foto: SCANPIX

Septembri lõpu seisuga on stabiliseerimisreservi turuväärtus 359,5 miljonit eurot, kvartaliga suurenes reservi turuväärtus 1,6 miljonit ja aastaga 14 miljonit eurot.

Võlakirjahinnad liikusid kolmandas kvartalis ulatuslikult, mille tulemusel oli reservi tulusus kokkuvõttes 0,29 protsenti, teatas rahandusministeerium.

Võrdluseks oleva normportfelli tulusus oli sama ajaga 0,13 protsenti. Stabiliseerimisreservi tulusus ületas normportfelli tänu hoiustesse raha paigutamisele ning pikema tähtajaga võlakirjade omamisele.  Pikaajalises vaates on võlakirjade hinnad langemas.

Reservi vahendid on investeeritud väga madala krediidiriskiga Euroopa Liidu valitsuste võlakirjadesse  ning krediidiasutuste võlakirjadesse ja hoiustesse.

Suurima osakaalu paigutustest moodustavad Hollandi (30,1 protsenti), Belgia (12,8 protsenti) võlakirjad ning Nordea panga hoius (16,3 protsenti).

Reservi investeeringutest moodustavad võlakirjad 74,2 ja hoiused 25,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles