Kiviõlis põles saun, inimesed kannatada ei saanud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ida päästekeskus

Täna ennelõunal põles Kiviõlis saun. Kuigi päästetöid raskendasid hoones olnud balloonide plahvatused, inimesed tulekahjus kannatada ei saanud.

Täna kell 11.05 teatati häirekeskusele, et Kiviõlis Keskpuiesteel asuvast saunast tuleb suitsu.
Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Kiviõli, Kohtla-Järve, Kunda ja Jõhvi päästekomandodest ning Purtse vabatahtlikud päästjad, redelauto Narva päästekomandost, operatiivkorrapidaja ning meedikud, teatas Ida päästekeskus.

Päästjate kohale jõudes selgus, et kivist hoones olevast saunast immitseb suitsu. 600-ruutmeetrises hoones asusid autoremonditöökoda ja kontor koos elektrisaunaga. 100 ruutmeetri suurusele kontoriosale oli peale ehitatud puidust teine korrus, mis ei olnud kasutusel. Päästjatel tuli lammuta esimese korruse konstruktsioone teisele korrusele pääsemiseks.

Päästetöid raskendasid kontori laos hoiustatud värvide ja autokeemia balloonide põlemasüttimise tagajärjel toimunud plahvatused, mistõttu kontori osas sees töötada oli ohtlik. Päästjad tassisid autoremonditöökojast välja propaaniballoone nende plahvatuste vältimiseks.

Tulekahjus hävisid hoone kahekordne kontoriosa koos saunaga. Päästjad hoidsid ära tule leviku autoremonditöökoja osale.

Tulekahju levikule panid päästjad piiri kella 13.16ks ning kustutustööd lõpetati kell 14.39.
Inimesed vigastada ei saanud. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles