Rootsi kuninga mõis saab 2,2 miljonit krooni EL-i põllumajandustoetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi kasutuses olev Stenhammari mõis.
Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi kasutuses olev Stenhammari mõis. Foto: SCANPIX

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf saab 2,2 miljonit Rootsi krooni Euroopa Liidu põllumajandustoetust oma Stenhammari mõisa ülalpidamiseks, teatas Rootsi raadio põllumajandusministeeriumi andmetele tuginedes täna.

Euroopa Komisjoni esindaja Rootsis Pierre Schellekens ütles raadiole, et kuningale raha eraldamises ei ole midagi imelikku. «Me kohtleme inimesi võrdselt. Kui täidad nõuded, võid toetust saada.»

Stenhammari mõis sai sel nädalal ühekordse toetusena ligi miljon Rootsi krooni. Aasta jooksul on saadud teisigi toetusi, näiteks mahepõllunduseks.

Põllumajandusministeerium ütles, et mõis võib saada enne aasta lõppu veel raha, kui mõni toetus on jäänud seni välja maksmata.

Kuningakoda ei soovinud esitatud arve kommenteerida, sest mõisavalitseja Anders Fredriksson on hetkel ära.

Ligikaudu 40 protsenti EL-i eelarvest kulub põllumajandustoetusteks ning Rootsi poliitikud tahaksid seda muuta. Schellekens ütles, et toetusreeglid ongi hakanud tasapisi muutuma ja Rootsil on võimalik rahajagamist teatud piirides mõjutada.

Tema sõnul saavad liikmesriigid näiteks otsustada, kui suur osa toetustest läheb noortele põllumeestele ja seada piirangud ühele farmile eraldatavale toetussummale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles