Gruusia olümpiasportlaste perekonnad jäid pommirahe keskele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia tõstja Arsen Kasabiev
Gruusia tõstja Arsen Kasabiev Foto: AP / Scanpix

Gruusia olümpiasportlane Arsen Kasabiev ja tema meeskonnakaaslane Albert Kuzilov on Gruusia olümpiameeskonnas ainsad, kes on pärit Lõuna-Osseetiast.

Nende mõlema perekonnad on Tshinvalis ja jäid pommitamise keskele, kirjutab STT.

«See on minu jaoks tragöödia, olen oma perekonna pärast väga mures,» sõnas 20-aastane tõstja Kasabiev.

Kasabievi sõnul püüab ta perekonnaga iga päev kontakti saada, siiani on ta perekond elus.

«Praeguses olukorras on võistlustele keskendumine väga raske. Ma ei tea midagi poliitikast, kuid sõda on kohutav. Seal ei sure poliitikud, vaid tavalised inimesed,» lausus sportlane.

Möödunud nädalal kaalusid Gruusia sportlased olümpiamängudelt lahkumist, kuid siiski ei lahkutud. Kogu Gruusia 35-liikmeline olümpiadelegatsioon jälgib pingsalt kodumaal toimuvat.

«Kõige kurvem on see, et Venemaa tegi rünnaku olümpiamängudega samal ajal. Sõda on kohutav, kuid kui seda alustatakse siis, kui süttib olümpiatuli, rahutuli, siis see on tuhat korda kohutavam,» lausus Gruusia meeskonna juht Giorgi Tšanishvili.

Venemaa olümpiavõistkonna pressiesindaja Gennadi Švets rõhutas, et olümpial on kõik üks suur perekond ja sõjast ei räägita.

«Meil ei ole siin mingit Gruusia kriisi, vaid Gruusia sportlased, kellega tuleb võistelda,» lausus Švets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles