Kohus arvatava iiri relvasmugeldaja üle jätkus suletud uste taga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Campbell.
Michael Campbell. Foto: AFP/SCANPIX

Leedus peetav kohus Iiri kodaniku üle, keda kahtlustatakse terrorirühmitusele relvastuse hankimises, jätkus kinniste uste taga.

Michael Campbelli kahtlustatakse Iiri Vabariiklikust Armeest (IRA) tekkinud terrorirühmitusele Tõeline Iiri Vabariiklik Armee (RIRA) relvastuse hankimises. Campbelli kaitsja Ingrida Botyriene kinnitusel andis täna tunnistusi Leedu luureteenistuse agent, mistõttu oli kohtupidamine suletud, vahendas AFP.

37-aastane iirlane arreteeriti 2008. aasta jaanuaris Vilniuses, kui ta väidetavalt üritas sõlmida tehingut relvakaupmeest mänginud Leedu julgeolekutöötajatega.

Campbelli süüdistatakse relvasmugeldamise katses, ebaseaduslike tulirelvade omamises ning kuulumises terrorislikku organisatsiooni. Süüdimõistmisel võib meest oodata kuni 20 aastane vanglakaristus. Mees ise eitab süüd ning tema advokaadid väidavad, et nende klient meelitati lõksu, mille seadsid üles Leedu, Briti ja Iiri luureteenistused.

Kohtus annab tunnistusi kümme pealtnägijat ning järgmine istung peaks toimuma 28. mail.

RIRA on iiri vabariiklaste terroristlik kildrühmitus, mis ei tunnista 1998. aasta Suure Reede rahuleppeid protestantide ja katoliiklaste vahel.

1998. aasta augustis korraldas see rühmitus viimase kolme aastakümne veriseima pommirünnaku, mis tappis Omaghi linnas mõnikümmend inimest ja vigastas veel sadu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles