Vene suursaadik Leedus: Moskva tahab laiendada viisavaba piiriala

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu seimi spiiker Loreta Graužinienė.
Leedu seimi spiiker Loreta Graužinienė. Foto: SCANPIX

Moskva soovib laiendada piiriala, mille elanikud saavad riikide vahel liikuda viisa asemel pikemaks ajaks väljastatava eriloaga, ütles Vene suursaadik Leedus Aleksandr Udaltsov täna pärast kohtumist seimi spiikri Loreta Graužinienėga.

Suursaadiku sõnul kehtib Venemaa ja Poola vahel juba sarnane kokkulepe, mis on vastanud poolte ootustele.

«Me vestlesime meie soovist ja ma kutsun Leedu parlamenti sellega ühinema, tegema piirialadel reisimise osas sarnast otsust nagu me leppisime Poolaga kokku poolteist aastat tagasi,» sõnas diplomaat.

«See otsus vastas ootustele. Inimesed hoiavad ühendust ja külastavad üksteist ilma, et selleks oleks vaja templit passis. Ma arvan, et just selles suunas peaksime me liikuma,» lausus Udaltsov.

Leedu ei ole avaldanud vastuseisu Moskva ettepanekule lihtsustada viisarežiimi kogu Kaliningradi oblastiga, kuid Vilniuse hinnangul peaks lihtsustatud viisakord kehtima vaid 30-50 kilomeetri laiusel piirialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles