Fotod: lätlased alustasid Sotšis kullajahti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna asus Sotši OMil starti lätlaste suurlootus Martins Dukurs, kui algust tehti meeste skeletoniga. Medalit jahib ka tema vanem vend Tomass Dukurs.

Skeletonis on kavas neli sõitu, millest praeguseks on kaks peetud. Ülejäänud kaks sõitu on kavas homme. Korraldajate suureks rõõmuks haaras liidriohjad venelane Aleksandr Tretjakov, kes püstitas esimeses sõidus 55,95 sekundiga ka rajarekordi. Kiireim oli ta ka teises sõidus.

Martins Dukurs kaotab kahe sõidu järel venelasele 0,56 sekundiga ja hoiab teist kohta. Kolmas on ameeriklane John Daly, kes kaotab liidrile 1,59ga. Medalikonkurentsis on ka Tomass Dukurs, kes on 2,10 sekundilise kaotusega kuues. Samas medalikoht on temast vaid 0,61 sekundi kaugusel.

29-aastane Martins Dukurs võitis 2010. aasta Vancouveri mängudelt hõbemedali. Lisaks on ta kahekordne maailmameister ja viiekordne Euroopa meister.

32-aastane Tomass Dukurs sai 2010. aastal Vancouveris neljanda koha. Lisaks on tal ette näidata kaks EM-hõbedat ja kaks EM-pronksi.

Seis kahe sõidu järel:

1. Aleksandr Tretjakov (Venemaa) 1.51,99

2. Martins Dukurs (Läti) +0,56

3. John Daly (USA) +1,59

4. Matthew Antoine (USA) +1,85

5. Sergei Tšudinov (Venemaa) +2,03

6. Tomass Dukurs (Läti) +2,10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles