Rekordeid purustanud Selänne: olen uhke, et suudan veel hästi mängida

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemu Selänne rõõmustamas OM-pronksi üle.
Teemu Selänne rõõmustamas OM-pronksi üle. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel Soome jäähokikoondise ridades pronksmedali võitnud 43-aastane Teemu Selänne tõdes, et paremat moodust 26 aastat kestnud koondisekarjääri lõpetamiseks, oleks raske tahta. Selänne viskas pronksimängus kaks väravat.

«Olen ülimalt õnnelik! Need väravad tähendavad minu jaoks väga palju – vaevalt leidus palju inimesi, kes uskusid, et 43-aastane mees on võimeline veel väravaid viskama,» rääkis ta Venemaa telekanalile antud intervjuus. «Vanus on ju tegelikult kõigest number. Ma olen uhke, et suudan veel hästi mängida ja olen uhke, et mängin oma riigi eest.»

Selänne jaoks oli Sotši olümpia juba kuues ning seekordne pronks juba neljas medal. Varasematest olümpiaturniiridest on tal kodus hõbe ja kaks pronksi. Ühtlasi sai temast vanim mängija, kes võitnud jäähokis olümpiamedali ja vanim mängija, kes visanud olümpiamängudel värava.

«Mul on õnnestunud mängida suurepärastes meeskondades,» kiitis Selänne kaaslasi. «Seekordne medal, mis on võidetud sellises vanuses, on minu jaoks kõige olulisem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles