Krimmi juht palub Putinil aidata rahu taastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigilipp Sevastoopolist eemal asuvas kontrollpunktis.
Venemaa riigilipp Sevastoopolist eemal asuvas kontrollpunktis. Foto: SCANPIX

Krimmi autonoomse vabariigi ministrite nõukogu esimees Sergei Aksjonov pöördus täna Vene presidendi Vladimir Putini poole palvega taastada sel Ukrainale kuuluval poolsaarel rahu.

«Arvestades minu vastutust kodanike elu ja turvalisuse eest, palun Venemaa presidendil Vladimir Putinil aidata Krimmi territooriumil rahu tagada,» ütles Moskva-meelne Aksjonov.

Pöördumist kandis täies pikkuses üle Venemaa riigitelevisioon ja osundas kohalik meedia.
Aksjonov ütles, et relvajõud, politsei, riiklik julgeolekuteenistus ja piirivalve ei tohi alluda kellegi teise peale tema korraldustele. Komandörid, kes sellega ei soostu, peaksid oma teenistuspostilt lahkuma.

Krimmi kohalik parlament nimetas Aksjonovi kohaliku valitsuse etteotsa neljapäeval. Ta juhib poolsaare peamist Vene-meelset erakonda.

Olukord Krimmil muutus veelgi pingelisemaks, kui vene keelt kõnelevad maskides relvastatud isikud võtsid pärast Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši kukutamist seal eile oma kontrolli alla valitsushooned, lennuväljad ja teised strateegilised objektid.

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov pöördus eile õhtul Putini poole, nõudes temalt varjamatu agressiooni lõpetamist ja vägede väljatõmbamist Krimmi autonoomsest vabariigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles